Merdiven altı zayıflama iğnelerindeki kontrolsüz tehlike

Zayıflama İğneleri Kontrolsüz Kullanım Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Diyabetle mücadele ve obezite tedavisinde kullanılan zayıflama iğneleri, yan etkilere yol açabilir. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, bu iğnelerin merdiven altı satışının artış gösterdiğini belirtti. Soğuk zincirde muhafaza edilmesi gereken bu iğnelerin kontrolsüz kullanımının sağlık risklerini beraberinde getirdiğini ifade etti.

Zayıflama İğneleri Sağlık Tehlikelerine Davetiye Çıkarıyor

‘Zayıflama iğneleri’ olarak bilinen GLP-1 reseptör agonistleri, doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Ancak, bu iğneler reçetesiz ve denetimsiz bir şekilde kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Prof. Dr. Sait Gönen, zayıflama iğnelerinin kontrolsüz kullanımının kalp krizinden böbrek yetmezliğine kadar birçok sağlık riskini beraberinde getirebileceğine dikkat çekti.

“Zayıflama İğneleri Sihirli Değil”

Prof. Dr. Gönen, obeziteyle mücadelede zayıflama iğnelerinin tek başına yeterli olmadığını ve metabolizmayı yavaşlatan nedenlerin araştırılması gerektiğini vurguladı. Kozmetik amaçla değil, sağlık amaçlı kullanılması gereken bu iğnelerin doktor kontrolünde kullanılması önem taşımaktadır.

Kara Borsa Satışı Artıyor

Merdiven altı satışlarının ABD’de olduğu gibi ülkemizde de artış gösterdiğini belirten Prof. Dr. Gönen, zayıflama iğnelerinin bilinçsizce kullanımının sağlık risklerini artırdığını ifade etti. Bu iğnelerin doktorlar tarafından önerilmediği sürece kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti.

“Hekimler ve Hastalar Dikkatli Olmalı”

Kilo verme endişesiyle hekime başvuran hastaların, zayıflama iğnelerinin yan etkileri konusunda bilinçlenmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Gönen, bu iğnelerin kozmetik amacıyla değil, sağlık amacıyla kullanılması gerektiğini vurguladı.

“Sağlık Bakanlığı’nın Yeterli Adımı Yok”

Prof. Dr. Sait Gönen, Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyle mücadele konusundaki adımlarını destekledi ancak bu adımların yeterli olmadığını belirtti. Beden kitle indeksi konusundaki uygulamanın yanında, yaşam tarzı değişikliklerine odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

Bayram dönüş yolunda ‘uyku apnesi’ uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bayram tatili dönüşünde yolculuk yapacak sürücüleri ‘uyku apnesi’ konusunda uyardı.

Uzmanı uyardı: Günde 100-150 gramın üzerinde et tüketmeyin

Uzman diyetisyen, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu. Bayram sofralarında sıkça tüketilen kırmızı etin, doğru şekilde pişirilmesi ve dengeli tüketilmesi gerektiğine dikkat çekip özellikle kronik rahatsızlığı olan bireylerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.

Unutkanlık ciddi bir sorunun habercisi olabilir! Bu belirtilere dikkat

Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığın sadece yaşlılıkla sınırlı olmadığını, genç yaşlarda da sıkça görülebileceğini belirterek bu durumla başa çıkmanın yollarını anlattı.