Türk Telekom CDP’de A Listesi’ne Girdi

Türk Telekom, dünyanın önde gelen çevre raporlama platformlarından Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı’nda global A Listesi’nde yer aldı.

Türk Telekom, çevresel sürdürülebilir ilkelerle iş geliştirme faaliyetlerine devam ediyor. İlk olarak 2011 yılında CDP’ye raporlama yapan Türk Telekom, yenilikçi teknolojiler kullanarak, çevresel etkilerini minimize etmeye yönelik çalışmaları ve 2024 yılındaki sürdürülebilirlik faaliyetleriyle, dünyanın önde gelen çevre raporlama platformlarından olan Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı’nda en yüksek seviye olan A skoruna ulaştı.

Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, “Türk Telekom olarak, geleceği iyileştiren teknoloji anlayışımızla sürdürülebilirlik ilkelerini tüm iş süreçlerimize entegre ediyoruz. Dijitalleşme, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve inovasyon alanlarında gerçekleştirdiğimiz projelerle, çevresel sorumluluklarımızı yerine getirirken hem ekonomik hem de çevresel anlamda önemli kazanımlar sağlıyoruz. Güneş Enerjisi Santralleri (GES) yatırımları ve Elektrikli Araç Şarj Ağı hizmetlerinin yanı sıra yapay zeka ve IoT teknolojileriyle akıllı şehircilik, elektrik tüketimi ve sulamada inovatif çözümler sunarak sera gazı salımını azaltıyoruz. Veri merkezlerimize en yeni çevreci sistemleri entegre ederken, mobil baz istasyonlarımızda karbon emisyonlarını düşüren yeni nesil yeşil şebeke teknolojilerinin kurulumu ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son yıllarda hızlandırdığımız aksiyonlarımız ile 2024 yılı CDP puanımızı ‘A’ Liderlik seviyesine taşımak, iklim eylemi konusundaki kararlılığımızın başlıca göstergelerindendir. 2030 itibarıyla Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarında 2020 baz yılına nispeten yüzde 45’lik bir azaltım hedeflerken, 2050 yılında ise Türkiye ve GSMA hedefleri ile uyumlu olacak şekilde Net Sıfır’a ulaşmayı planlıyoruz. Daha yeşil bir gelecek için çevresel duyarlılık ve toplumsal katkı alanlarında yeni uygulamalara öncülük ederken risklerimizi azaltıyor, çevreci fırsatlara odaklanıyor ve finansal dayanıklılığımızı artırıyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte teknoloji ve inovasyon gücümüzle daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmeyi sürdüreceğiz” dedi. – İSTANBUL

Related Posts

TÜİK yüzde 37 dedi vatandaş isyan etti: Gerçek enflasyon yüzde 150

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yıllık enflasyonu yüzde 37,86 olarak açıklarken; ANKA Haber Ajansı’na konuşan vatandaşlar, sokaktaki enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğunu söyledi. Hayat pahalılığından şikayet eden Nuray Alkaya, “Enflasyon …

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

Bu fiyata otomatik araç kalmamıştı! En ucuz araba o oldu!

Türkiye otomotiv pazarında otomatik vitesli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. Konfor, kullanım kolaylığı ve yeni nesil şanzıman teknolojilerindeki gelişmeler, otomatik araçları sürücüler için cazip hale getiriyor. Manuel vitesli araçların yoğun …

Türkiye’nin en zenginleri belli oldu: İşte dikkat çeken ilk 30

Forbes, dört yıl aradan sonra “En Zengin 100 Türk” listesini yeniden yayımlayarak Türkiye’nin servet haritasını açıkladı. Toplamda 128,5 milyar dolarlık serveti temsil eden listede bu yıl 108 isim yer aldı. Ancak listede ilk 30’daki isimler dikkat çekti. İşte Türkiye’nin en zenginleri listesi…

Avrupa borsaları tarife iyimserliğiyle yükseliyor! (6 Mayıs 2025)

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,2 artarak 538,58 puana, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,3 yükselerek 23.405 puana ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,5 değer kazanarak 8.632 puana ulaştı. İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,4 artışla 38.600 …

Asya borsalarında ticaret savaşları iyimserliği: Hindistan dışında yükseliş! (6 Mayıs 2025)

ABD yönetiminin korumacı ticaret tutumu varlık fiyatlamaları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Küresel piyasalarda, merkez bankalarının kararları öncesinde yatırımcıların “bekle-gör” yaklaşımına girmesiyle karışık bir seyir öne çıkıyor. Asya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir