UTTS sancılı başlıyor

Yeni Sistemde Yaşanan Arıza Taşıt Sahiplerini Endişelendirdi

Yakın zamanda meydana gelen bir arıza, milyonlarca taşıt sahibini ve lojistik sektörünü etkileyecek ciddi bir soruna işaret etti. Sistem, kısa bir süre sonra tekrar çalışmaya başlamasına rağmen, yaşanan kesinti kaygıları artırdı. Uzmanlar, 1 Mayıs’tan sonra olası sistem arızalarının 13 milyon araca yakıt temin edememe riskine yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundular. Bu durum, nakliye ve ulaşım sektörünü olumsuz etkileyebilir.

Yarından İtibaren Yeni Dönem Başlıyor

Vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla getirilen UTTS, 1 Mayıs 2025 Perşembe günü tüm ticari araçlar için resmi olarak devreye alınıyor. Taksi, kamyon, TIR, minibüs, otobüs, servis araçları ve kiralık araçlar gibi ticari araçları kapsayan bu zorunlu uygulama, son güne kadar yoğunlaşan montaj işlemleri nedeniyle sistemde aksaklıklara neden oldu. Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan kesinti, 30 Nisan’a kadar tüm araçlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılması gerekliliğiyle ilgili endişeleri artırdı.

Uzmanlar Uyarıyor:

Eğer bu tür sistem arızası yarından sonra yaşanırsa, ulaşım ve nakliye sektöründe ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Akaryakıt satışları durabilir, UTTS’li pompalar çalışmayabilir ve gereksiz vergi cezaları kesilebilir. Ticari araçlara vergi indirimleri uygulanmayabilir ve işletmeler olumsuz etkilenebilir.

Related Posts

Asya borsaları karışık seyrediyor: 30 Nisan 2025 Çarşamba Asya borsalarında son durum

Asya borsalarında, Çin’de ekonomik aktiviteye ilişkin beklentilerin altında açıklanan makroekonomik veriler ve tarifelere yönelik belirsizliklerin etkisiyle karışık seyir izleniyor.

Mart ayı dış ticaret açığı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılı Mart ayı dış ticaret istatistikleri verilerini açıkladı. Buna göre mart ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azalırken, ocak-mart dönemindeki dış ticaret açığı ise yüzde 11,0 arttı.

CHP’li Türker Ateş: Şimşek programı sanayici ve üreticinin mezarını kazıyor

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğinde yürütülen ekonomi politikasına ilişkin “Sadece faiz artışları ile ilerleyen Şimşek programı sanayici ve üreticinin mezarını kazıyor” dedi.

Bakan Uraloğlu: “Bakanlığımız sorumluluğundaki yerler deprem felaketini hasarsız atlattı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığın sorumluluğundaki kara yolları, havalimanları, tren ve metrolar ile deniz yapılarının İstanbul’daki depremi hasarsız atlattığını belirterek, “Bu tablo, son 23 yılda Sayın Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde, deprem gerçeğini merkeze alarak başlattığımız seferberliğin sonucudur.” dedi.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir