“Made in Türkiye” imzası 80 ülkenin raflarında

Gökçelik Firması Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde 400 Kişiye İstihdam Sağlıyor

Nilüfer ilçesinde neredeyse yarım asırdır faaliyet gösteren Gökçelik firması, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 5 fabrikasında 400 kişiyi istihdam ediyor.

Gökçelik firması, fabrikalarında market, perakende sektörü ve raf sistemleri için seri üretim yapmakta olup isteğe bağlı özel raf imalatı da gerçekleştirmektedir.

ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde şubeleri bulunan Gökçelik firması, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika gibi 80 ülkeye ihracat yaparak Türkiye’ye döviz girdisi sağlamaktadır.

Gökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, 49 yıl önce Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ve bakkallar için çelik raf sistemleri üreterek işe başladıklarını belirtti.

Kendisinin şirketi kurduğunu ifade eden Aras, depo ve raf sistemlerinde Türkiye’de öncü olduklarını ve perakende sektörüne hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Aras, teknolojiye ayak uydurduklarını ve sürekli gelişim içinde olduklarını vurgulayarak, “Gökçelik sektöründe en üst ligde yer alıyor ve sürekli evrim geçiriyor” dedi.

Fabrikaların lojistik ve depolama sistemlerini üreterek ihraç ettiklerini belirten Aras, 10 binden fazla ürün çeşitliliğine sahip olduklarını, ürün yelpazesini sürekli güncellediklerini ve Türkiye’nin sektördeki önemli firmalarından biri olduklarını söyledi.

– “Yüzde 100 Yerli Ürünü Dövize Çevirme Emeğiyle Çalışıyoruz”

Aras, nanoteknolojiyi kullanarak ürünleri daha hafif ve dayanıklı hale getirmeyi hedeflediklerini açıkladı ve AB ülkelerine ihracatın önemine değindi.

“Yüzde 100 yerli ürünü dövize çevirme emeğiyle çalışıyoruz. Gökçelik, mekanik ve elektronik ürünler üretmekte olup kendi teknolojilerini geliştirmekte ve ihracata odaklanmaktadır. Dünyada e-ticaret devi Amazon gibi büyük firmalarla iş birliği yapmanın gururunu yaşamaktayız” şeklinde konuşan Aras, yüksek hedeflere sahip olduklarını belirtti.

Amazon’un İngiltere’deki depo kurulumunu başarıyla tamamladıklarını vurgulayan Aras, bu projenin kendileri için önemli bir başarı olduğunu ve sektörde tanınırlığın arttığını belirtti.

Related Posts

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Geleceğin parlayan meslekleri belli oldu

İŞKUR’un 2024 İşgücü Piyasası Araştırması, önümüzdeki on yılın gözde mesleklerini ve istihdamda yön değiştiren trendleri gözler önüne serdi. Yazılım mühendisliği, yapay zekâ ve e-ticaret, geleceğin en parlak kariyer yolları arasında yer alıyor.

Petrolde yatay seyir

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,74 dolardan işlem görüyor.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: ‘Kapsama problemi yaşamadık’

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan incelemelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan, köprülerde herhangi bir hasar tespit edilmediğini ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir