Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Chia Tohumunun Sağlığınıza Faydaları

Chia tohumu, son dönemin sağlıklı yaşam trendleri arasında öne çıkıyor. Güney Amerika kökenli bu süper besin, uzun süre tokluk hissi sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda magnezyum depolarına da faydalarıyla biliniyor.

Chia Tohumunun Besleyici Özellikleri

28 gram chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının yaklaşık %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri açısından balıktan bile daha zengin bir kaynak olabilir. Bu özellikleri sayesinde chia tohumu, sağlıklı beslenme düzenine kolayca entegre edilebiliyor.

Chia Tohumunun Yararları

Chia tohumunun en dikkat çekici özelliği, suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelmesidir. Bu jel kıvamı sayesinde sindirim sisteminde yavaşça hareket ederek kan şekeri dengesini sağlar ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sorunlarını hafifletir. Aynı zamanda magnezyum eksikliğini doğal yoldan gidererek enerji üretiminden kas ve sinir fonksiyonlarına kadar birçok süreçte rol oynar.

Chia Tohumu Nasıl Tüketilmeli?

Chia tohumunu tüketmenin en etkili yolu, suda bekletilerek içmektir. 1 bardak içme suyuna 1 yemek kaşığı chia tohumu ekledikten sonra en az 15-20 dakika bekletmek gerekmektedir. Daha yoğun bir jel kıvamı için, tohumları gece boyunca buzdolabında bekletebilir ve sabah aç karnına tüketebilirsiniz. Bu yöntem, tohumların besin değerini maksimum düzeyde kullanmanızı sağlar.

Related Posts

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

Merdiven altı zayıflama iğnelerindeki kontrolsüz tehlike

Merdiven altı zayıflama iğnelerindeki kontrolsüz tehlike

Bayram dönüş yolunda ‘uyku apnesi’ uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bayram tatili dönüşünde yolculuk yapacak sürücüleri ‘uyku apnesi’ konusunda uyardı.

Uzmanı uyardı: Günde 100-150 gramın üzerinde et tüketmeyin

Uzman diyetisyen, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu. Bayram sofralarında sıkça tüketilen kırmızı etin, doğru şekilde pişirilmesi ve dengeli tüketilmesi gerektiğine dikkat çekip özellikle kronik rahatsızlığı olan bireylerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.